Gurkmejashot och andra tips på användning

gurkmejashot gurkmeja ingefära antiinflammatorisk
Gurkmejashot
Du kan göra som vi, blanda ner en rågad tesked i lite vatten och ta det som en uppfriskande gurkmejahot. En del föredrar att blanda i pulvret i varm dryck då detta kan öka upptaget av kurkumin ytterligare. Prova med te eller varm mjölk. "Golden Milk" är ett känt begrepp, där man blandar gurkmeja i varm mjölk tillsammans med andra kryddor för att få en härlig antiinflammatorisk dryck. 
 
Gurkmejashot gurkmeja ingefära shot antiinflammatorisk
Tycker du att det är lite starkt eller smakar illa kan man droppa ner lite citron i shoten. Du kan också blanda pulvret i juice, kombucha eller annan valfri dryck. 

 

 

 

 

 

 

Gurkmejasmoothie gurkmeja smoothie ingefära antiinflammatorisk

Smoothie

Ett annat fint sätt att få i sig detta supernyttiga och hälsobringande pulver är att hälla i en sked i sin smoothie, där man passar på att blanda i andra härligheter som bär och avokado. Då kan du även få dina barn att ta sin dagliga dos av Curcuma.  

 

Gurkmejalatte

Den välkända "Golden Latte" är enkel att få till med Curcuma. Blanda bara 1 tsk i varm skummad valfri mjölk. Toppa med lite kanel eller vaniljpulver för extra lyxig känsla.     

Gurkmeja gröt frukost ingefära antiinflammatorisk

Gröt och fil

Varför inte krydda din gröt eller fil som du ändå äter på morgonen. 

Prova dig fram

Vi har kryddat både vanlig och vegetarisk köttfärssås med Curcuma och alla i familjen älskar det! Experimentera och tipsa andra! 

Vi rekommenderar att du tar din shot i samband med måltid och max 2 tsk dagligen. Köp din gurkmejamix Curcuma nu.   

https://www.curcuma.se/products/200-g-curcuma